hetivacsi

Reméljük, nemsokára csak homályos emlék lesz, amikor a járvány miatt este 8 után otthon kellett maradni 😬 A hetivacsi aloldal régi terv volt, végül a kijárási korlátozás alatt indult el “Vacsora 8 után” néven. Bárhogyan is, itt változatos vacsora ötleteket gyűjtök össze – mert van élet a párizsis szendvicsen túl is 🙂


img_0099

Spenótos-csicseriborsós vegán ragu

A hűvös őszi idővel együtt engem is elért egy kis megfázás vagy vírus, vagy mi. Ebben a tápláló raguban minden benne van, amire ilyenkor szüksége lehet a szervezetnek: gyömbér, fokhagyma, chili, curry… Fűszeres, ízletes, ráadásul gluténmentes és vegán is.


f3b04453-8bda-46d7-83d7-8e8bd6216f7a_1_201_a

Vegán bableves

Ritkán főzök bablevest – főleg azért, mert mindig későn jut eszembe, hogy elfelejtettem beáztatni 🙈 Most hús nélkül, sok zöldséggel, tojás- és gluténmentes csipetkével készült – mindenmentesek kedvéért 🙂


30191cd2-f804-474b-8b3d-9458aeac3c30_1_201_a

Házi csirkehúsos ravioli

Sose gondoltam volna, hogy raviolit készíteni ilyen egyszerű 😃 Nemrég kaptam ajándékba egy ügyes kis formát, amivel szaggatni, tölteni, összenyomni is lehet a tésztát. Elsőre egy húsos változatot próbáltam ki. 


d09afefb-2f10-41fb-bfc0-30f0bbf5b13d_1_201_a

Hideg sárgadinnyeleves szőlővel

Nyár vége, ősz eleje – még van dinnye, de már szőlő is egyre több és szebb kapható. Hát akkor legyen belőlük egy nyárőszi leves, főzni nem kell, csak jóóól behűteni.


aed35839-312b-40c4-a82f-85faf12e9c8e

Spenótos harcsa leveles tésztában

Hal és spenót… valahogy rákattantam mostanában erre a párosításra 😋 Nálam a leveles tészta is házilag készült, így ez most nem volt egy gyorsan összedobott vacsora, de boltit használva leegyszerűsíthető a recept.


E4182D63-BF31-4EFA-9D11-433287617371_1_201_a

Rántott patisszon fűszeres joghurttal

Itt a patisszon-szezon! Bevallom, eddig nem igazán kerültem szoros kapcsolatba vele, de elhatároztam, hogy ezen idén változtatok! Elsőként rántva készült, fűszeres-joghurtos mártogatóssal. Nyáresti baráti sörözgetéshez is remek kísérő lehet!


ab97c4fe-0ebe-4d0b-97ab-3d0211a5718f_1_201_a-1

Tonhalas-spenótos villámtészta

Végre egy recept, ami nem csak a nevében gyors, hanem tényleg 😃 Amióta rábukkantam, kb minden héten elkészítem, annyira finom és praktikus! […]


Burgerezzünk otthon!

Régi tervem volt már a házi hamburger, amihez a bucit is itthon sütöm. Most végre elkészült: buci teljes kiőrlésű lisztből, házi húspogácsa, duplasajt 🧀🧀, saláta 🥗, házi szósz… köretnek pedig barnarizs-chips és egy kis fetasajtos vegyes saláta 😋 […]


18EAADDD-6202-45A5-844F-9C170185F79E_1_201_a

Gofri serpenyőben

Ezen a furcsa időjárással összezavart napon – amikor óránként váltakozott a hóesés és a ragyogó napsütés, a szél és a havaseső, mindez áprilisban – úgy éreztem jól jönne egy édes vacsora. Legyen gofri! Az az tény, hogy nincs gofrisütőnk, csak egy pillanatra bizonytalanított el, menni fog az anélkül is! 🙃 […]


Hummusz házilag

Volt már egy poszt mindenféle krémek-kenőkék témában, most kibővül a repertoár egy újabb finomsággal. Persze készen is lehet kapni hummuszt, de sokkal kreatívabb, ha otthon készítjük el 😀 […]


Tejszínes tenger gyümölcsei tészta

Nagyon szeretem a halat minden féle formában, de a tenger egyéb gyümölcseivel eddig nem nagyon próbálkoztam. Ha egy kicsit különlegesebb vacsira vágyunk, érdemes kipróbálni ezt az egyszerű receptet. Főzés közben olasz zene, egy pohár finom olasz fehérbor – és már tálalhatjuk is a tengerparti hangulatot! […]


Frankfurti leves

Az év eddigi leghidegebb hétvégéjén kedvem támadt újrakezdeni a futást. Hát mit mondjak, jól esett utána egy forró, tartalmas leves! […]


Rántott camembert

Ritkán készítek rántott dolgokat, mert nem szeretem a panírozással járó pepecselést. A rántott camembert kedvéért viszont időnként rászánom magam a procedúrára. […]


Sült alma minden jóval töltve

Desszert, filmnézéshez csemege, de akár könnyű vacsora is lehet az édes, omlós, mindenféle jóval töltött sült alma. Ráadásul csupa egészséges dolog van benne: gyümölcs, magvak, méz… Ilyenek kellenek ahhoz, hogy legyen valami jó is a hideg, sötét téli estékben […]


Sajtfelfújt

Ezt a vacsorát megint egy film ihlette, az egyik jelenetben vacsorára sajtfelfújtat rendelt a főszereplő – és mivel a sajtot minden féle formában nagyon szeretem, gyorsan rá is kerestem a receptre. […]


Hortobágyi húsos palacsinta

…avagy egy grillcsirke második élete 🙂 Maradékok felhasználására is kiválóan alkalmas recept, finom, laktató vacsora. […]


Fűszeres forró sajtkrémleves

Hűűű de régóta ki szerettem volna már próbálni a sajtkrémlevest! És most itt volt a remek alkalom, ugyanis összegyűlt itthon több fajta sajtmaradék, amik mind remekül felhasználhatók ehhez a finomsághoz – akkor is, ha esetleg már egy kicsit megszáradtak […]


Sült pisztráng pirított mandulával

A pisztrángot akkor szerettük meg, amikor a Spartacus ösvényen kirándulva eljutottunk a Visegrádhoz közeli Ördögmalom Erdei Étterembe. Ja, ugord át ezt a receptet, ha nem szeretsz szembenézni a kajáddal…  […]


Császármorzsa

Vacsora? Desszert? Reggeli? Akárhogy is, a császármorzsa mindenképp jó választás! Könnyen megjegyezhető recept következik! […]


Téli grillvacsora

Biztos ti is azt hittétek, hogy a grillezéshez nyár kell, meg napsütés, kert, szúnyogok, profi grillsütő… hát nem! Csak az kell hozzá, hogy az ember grillkaját akarjon vacsorázni 🙂 […]


Brokkolikrémleves

Néhány éve szerettem meg a krémleveseket a Babérlevél nevű kis étteremben, ahova ebédelni jártunk a kollégákkal. Azóta beszereztem itthonra is egy botmixert, és például brokkolikrémleves is készül időnként […]


Szilvásgombóc

Bár nincs kimondottan szezonja a szilvának, de ha nem találunk befőttet vagy fagyasztottat, akár szilvalekváros változatot is készíthetünk helyette. Mindenképpen jó sok fahéjas cukorral vagy édesítővel megszórva az igazi! […]


Töltött cukkini

Mondtam már, hogy nem vagyok egy nagy zöldségrajongó? Cukkinit például szerintem kb. 2-3 éve ettem először, viszont kellemes csalódás volt, úgyhogy azóta szoktam rántani, tócsninakelkészíteni – és ezt a darálthúsos töltött változatot is felvettem a menüre. […]


Mákos guba vaníliaöntettel

A héten elkezdődött az advent, jöjjen egy karácsonyi hangulatú recept! A mákos guba ugyanis eredetileg karácsonyi ünnepi étel volt – a mák sok-sok apró szeme hazdagságot hozott az új évre. […]


Fűszeres túróval töltött gomba

Gomba-recept még nem is volt, pedig én nagyon szeretem sütve, grillezve, húshoz, gombapaprikásnak… és ezt a fűszeres túróval töltött változatot is. […]


Croque monsieur, a francia melegszendvics

Egyszerűen bonyolult. Mármint nem a recept, hanem a film, aminek az egyik jelenetében ilyet készít a főszereplő Meryl Streep. Francia nyelvű recept google fordítóval és egy csipetnyi szerecsendióval 🙂 […]


Kakaóscsiga gluténmentesen

Néha olyan jó ráérősen sütni-főzni! Amikor nem kell rohanni sehova, csak nézni, ahogy szépen alakul a tészta – és belőle például egy finom kakaóscsiga! Gluténmentes blundeltészta recept ráérős délutánokra […]


Sajtkrémmel töltött sült paprika

Nem rajongok a zöldségekért, de ebben a formában még a paprikát is szívesen megeszem! 3 hozzávaló, 10 perc előkészítés, 20 perc sütés – és már asztalon is a vacsora! […]


Palacsinta gluténmentesen

Néha lehet édesség is vacsorára, főleg egy borús szombat estén, amikor valamivel fel kell dobni a hangulatot 🙂 Bevált gluténmentes palacsintareceptem […]


Krémek-kenőkék változatosan

Ha hideg vacsorát tervezünk, akkor sem kell a bolti felvágottaknál maradni – készíthetünk több féle gyors, egyszerű szendvicskrémet, amik között biztosan mindenki talál kedvére valót. […]


Színes tésztasaláta

Régóta terveztem már tésztasalátát készíteni – egyszer vendégségben megkínáltak vele, és felkerült a “bakancslistára”, csak aztán valahogy mindig megfeledkeztem róla. Most a boltban megláttam a színes tésztákat, és erről megint eszembe jutott […]


Hagymaleves

Hetente egyszer-kétszer érdemes levest készíteni vacsorára, jól átmelegít egy hideg nap után. […]


Pontyszelet paprikás lisztben sütve

Több halat kéne ennünk, szerencse, hogy ezt is nagyon változatosan lehet elkészíteni. Ez talán az egyik legegyszerűbb…  […]


Fűszeres sült camembert

A sajt nálam nagyon sokáig egyenlő volt a trappistával. Esetleg füstölt sajt, de annál tovább nem merészkedtem. Aztán jött ez a recept… […]


Túróval töltött zsemle

Szeretek gyerekkori kedvenceket készíteni, ilyenkor lehet mindig egy kicsit nosztalgiázni, keresni azokat az ízeket… […]


Saslik sütőben

A legtöbb adventi vásár sajnos elmarad idén. Pedig milyen jó is a kivilágított tereken sétálni, csodálni a sok szép kézműves apróságot, vásárfiát venni, forralt borral átmelegedni és rablóhúst falatozni… […]


Cukkini tócsni fűszeres joghurttal

Eredetileg cukkini fasírtnak hívtam, de a férjem szerint ha valami nem húsból van, ne akarjon annak látszani. Jogos! Úgyhogy marad cukkini tócsni. […]


Tejfölös-kolbászos krumplileves

Hideg téli estéken kellemesen átmelegít egy finom, forró leves vacsorára! A tejfölös krumplileves kolbásszal lesz még tartalmasabb és ízesebb. […]


Túrógombóc

Bár az éttermekben a desszertek között szokott szerepelni, szerintem  főfogásnak is beillik a túrógombóc, főleg egy “komolyabb” leves, például gulyás után. […]