Cikkek

Hungarian_bread

Mindennapi kenyerünk

Amikor néhány évvel ezelőtt kiderült, hogy a férjem gluténérzékeny, az első fontos probléma, amivel szembesültünk, a kenyér pótlása volt. Reggelire és vacsorára többnyire szendvicset ettünk, így az étkezésünk egyik legalapvetőbb eleméről volt szó. Ráadásul a férjem kimondottan szereti is a friss, ropogós héjú kenyeret, a foszlós kiflit…


Farsangi, szalagos, csöröge…

… de lehet rózsa-, forgács- vagy amerikai. Akárhogy is, a fánk elválaszthatatlan része a farsangi mulatságoknak. A cikkből az is kiderül, honnan ered ez az olajban sült, élesztős- vagy sütőporos, könnyű-édes tészta. Idén február 13-ig tart a farsang – nézd meg, hány féle fánkot kipróbálhatsz addig!


Mi legyen a maradékkal?

A legtapasztaltabb háziasszonnyal is előfordulhat olykor, hogy elszámolja magát, és megmarad egy adag sütemény. Ám kis fantáziával ezeket új finomsággá alakíthatjuk át, vagy épp alapanyagként használhatjuk. A maradékok megmentésére gyűjtöttem össze néhány kipróbált ötletet.


Visszatekintés – a hetisüti első éve

Véget ért a “hetisüti” projekt első éve. Számomra a legnagyobb siker az, hogy végigcsináltam 🙂 Rengeteget tanultam közben, és sok megvalósításra váró ötletem van még. De előtte egy kis összefoglaló 2017-ről!