Farsangi fánk

 

Vasárnapi uzsonnára készült ma egy adag farsangi “szalagos” fánk.

Hozzávalók (kb. 12 db. fánkhoz)

– 25 dkg liszt (Schär Bread-Mix)
– 1,5 dl tej
– 1,5 g élesztő
– 5 dkg margarin
– 4 tojássárgája
– 2,5 dkg xilit
– 1 teáskanál rumaroma
– csipet só
– egy kávéskanál citromlé
– lekvár

Az élesztőt egy kevés tejben felfuttattam, majd a liszt közepébe öntöttem, és félretettem pihenni egy kicsit. Közben a margarint felolvasztottam, a tojássárgájákat pedig összekevertem a tejjel, xilittel, rumaromával, citromlével, csipet sóval.

Amikor az élesztő megkelt a liszt közepén, robotgéppel dagasztani kezdtem, és részletekben hozzáadagoltam a tejes-tojásos keveréket, meg az olvasztott, langyos margarint. Alaposan megdagasztottam, majd jó 3/4 órát kelesztettem meleg helyen.

Rizslisztes deszkán kicsit összegyúrtam, ujjnyi vastagra nyújtottam, és egy nagyobb vizespohárral köröket szaggattam belőle.

Bő olajban kisütöttem – ne legyen nagyon forró az olaj, mert hamar megég – sajnos az első adagnál én is így jártam… “Szalagos” attól lesz, hogy a két oldala aranybarnára süt, a széle körben viszont világos marad – ez a szalag rajta.

A megsült fánkokat szalvétára szedtem, hogy a felesleges olajat felszívja, majd lekvárral tálaltam.

Vidám farsangi sütögetést mindenkinek! 🙂

Szerző: TABORIKRISZTA, Ekkor: 2017. FEBRUÁR 5.

Vélemény, kérdés:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s