Gyors túrófánk

Még tart a farsang, úgyhogy gondoltam, kibővítem a fánkok listáját egy nagyon gyors és nagyon egyszerű túrófánkkal. A múltkori kakaós is nagyon finom volt, ez viszont pont olyan lett, amilyet már régóta szerettem volna készíteni: szépen “felpuffadt”, könnyű, édes desszert. A lekvár már csak a ráadás hozzá, anélkül is nagyon jó. Ráadásul másnapra sem szikkadt meg – mikróban 10 mp alatt megmelegítve szinte olyan lett, mint frissen.

Hozzávalók:

        • 20 dkg túró
        • 20 dkg AlfaMix liszt
        • 150 g tejföl
        • 1 tojás
        • 1 teáskanál szódabikarbóna
        • 2 teáskanál eritritol
        • 1-2 evőkanál citromlé
        • olaj a sütéshez
        • egy kevés fahéjas xilit vagy eritritol

A túrót villával alaposan szétnyomkodtam, majd hozzákevertem a többi alapanyagot, és az egészet jól összedolgoztam. Lényegében ennyi 🙂 A masszából vizes kézzel kis gombócokat formáztam, és bő, forró olajban pár perc alatt kisütöttem. Volt olyan fánkocska, amelyik időnként magától megfordult az olajban, de ha nem, akkor kanállal rásegíthetünk, hogy mindkét oldala egyenletesen süljön.

Túrófánk

Az oljaból kiemelve jól lecsöpögtettem, majd azon melegében beleforgattam fahéjas eretritbe. Már tálalhatjuk is! 🙂

Ha épp van otthon lekvár, akkor azt is adhatunk mellé, de simán a fahéjas bevonattal is nagyon finom.

Legközelebb ki fogom próbálni sós változatban is: édesítő nélkül, picit megsózva a tésztát, tejföllel és reszelt sajttal tálalva. Majd beszámolok az eredményről, addig is próbáljátok ki ezt!

Túrófánk

Vélemény, kérdés:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s