
A patisszon – vagy csillagtök – jellegzetes formájáról kapta a nevét. Magas C-vitamin tartalma van, könnyen emészthető, és semleges íze miatt sok féle fűszerezéssel elkészíthető.
A rántott változathoz most kétféle joghurtos-mártogatóst kevertem be, nagyon finom, könnyed vacsora lett belőle.
A patisszont félbevágjuk, a magját egy kiskanállal kikaparjuk, meghámozzuk, és kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk. Megsózva állni hagyjuk egy negyed órát, hogy kicsit kieressze a levét, azután papírtörlőn lecsepegtetjük. Így nem fogja átáztatni a panírt és ledobni magáról a bundát.
Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Forrón érdemes tálalni!
Nálam most fokhagymás és paprikás-chilis joghurt készült hozzá, ebbe mártogatva ettem a frissen kisült szeleteket. A joghurtot fűszerezhetjük kedvünk szerint akár zöldfűszerekkel is.
Nagyon egyszerű, könnyed (és olcsó) kis nyári vacsora – de akár bor- vagy sörkocsolyaként is tálalhatjuk egy kellemes esti beszélgetéshez 😊