Padlizsános-paradicsomos tészta

Pasta alla Norma – vagyis szicíliai padlizsános-paradicsomos tészta!

Egyszerű, kevés hozzávalóból gyorsan összedobható és nagyon finom – még nekem is ízlik, annak ellenére, hogy nem kimondottan szeretem a paradicsomos ételeket. Sőt a nyers paradicsomot kimondottan nem szeretem 🙈 Ebben viszont fincsi olasz fűszerekkel, padlizsánnal és fokhagymával keveredik az íze. Tökéletes!

Hozzávalók

  • 1 db padlizsán
  • 2 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • kis darab csípős zöldpaprika
  • só, bors
  • bazsalikom
  • reszelt sajt (legjobb a parmezán vagy a gouda)
  • 20 dkg tészta (penne vagy fusilli)

A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük.

A raguhoz a padlizsánt megmossuk, kisebb kockákra vágjuk. Egy kevés olajon megfuttatjuk a felaprított hagymát, rádobjuk a padlizsánt, és keverve-rázogatva megsütjük.

Amikor már kicsit puhult és pirult, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát is, majd a feldarabolt paradicsomot és a csípőspaprikát.

Sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük, és addig hagyjuk szépen közepes lángon főni, amíg a padlizsán teljesen megpuhul, a paradicsom pedig szétfő (közben fakanállal össze is nyomkodhatjuk kicsit) Ha kell, akkor közben kicsi vizet adhatunk hozzá, hogy ne égjen oda.

Végül a tésztára szedve, reszelt sajttal tálaljuk.