
Pasta alla Norma – vagyis szicíliai padlizsános-paradicsomos tészta!
Egyszerű, kevés hozzávalóból gyorsan összedobható és nagyon finom – még nekem is ízlik, annak ellenére, hogy nem kimondottan szeretem a paradicsomos ételeket. Sőt a nyers paradicsomot kimondottan nem szeretem 🙈 Ebben viszont fincsi olasz fűszerekkel, padlizsánnal és fokhagymával keveredik az íze. Tökéletes!
Hozzávalók
- 1 db padlizsán
- 2 db paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kis darab csípős zöldpaprika
- só, bors
- bazsalikom
- reszelt sajt (legjobb a parmezán vagy a gouda)
- 20 dkg tészta (penne vagy fusilli)
A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
A raguhoz a padlizsánt megmossuk, kisebb kockákra vágjuk. Egy kevés olajon megfuttatjuk a felaprított hagymát, rádobjuk a padlizsánt, és keverve-rázogatva megsütjük.
Amikor már kicsit puhult és pirult, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát is, majd a feldarabolt paradicsomot és a csípőspaprikát.
Sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük, és addig hagyjuk szépen közepes lángon főni, amíg a padlizsán teljesen megpuhul, a paradicsom pedig szétfő (közben fakanállal össze is nyomkodhatjuk kicsit) Ha kell, akkor közben kicsi vizet adhatunk hozzá, hogy ne égjen oda.
Végül a tésztára szedve, reszelt sajttal tálaljuk.