
Házi hummuszt készítettem a hétvégén – nagyon finom lett, több féle ízesített változatot kipróbáltam: egy részébe chilit, másik részébe curryt kevertem. Frissen sült baguette is volt hozzá 😋 A krém viszont kicsit sok lett, így ma fasírtgolyóhoz hasonló finom ebéd készült belőle 😛
Mennyiségeket viszont nem tudok írni, mert már a hummuszt se mértem le, hogy mennyit használtam fel a maradékból… a többi hozzávalót pedig “csak úgy érzésre” pakoltam bele 🙂
Az biztos, hogy 1 tojást kevertem a csicseriborsó-krémhez, majd tettem hozzá kb 2-3 nagy evőkanál lisztet, és annyi krumplipüréport, hogy formázható legyen. Lehet fűszerezni is még ilyenkor – só, bors, római kömény, fokhagyma, esetleg valami csípős…
Valószínűleg jót tett volna neki, ha egy kicsit állni hagyom (legalábbis a falafel recepteknél, ami egy hasonló csicseriborsós, sült golyócska, ezt írják) – de ezt a lépést most kihagytam. Vizes kézzel kis golyókat formáztam a masszából, zsemlemorzsába forgattam, és forró olajban kisütöttem.
Tzatzikivel és ceruzababos-tonhalas rizzsel tálaltam, ezek szintén a hétvégéről maradtak 😅
