
Amióta rábukkantam erre a receptre (Fördős Zé tollából – vagyis fakanalából való egyébként), túlzás nélkül mondhatom, hogy hetente elkészítem.
Eleve odavagyok a tésztákért – sajtos-tejfölösön szerintem egy hónapig el tudnék élni boldogan 😂 -, a spenót és a hal pedig remekül illik egymáshoz, ezt az utóbbi években fedeztem fel. Ráadásul tényleg nagyon gyorsan elkészül. Friss spenótból még annál is gyorsabban – vagy ha nem felejtjük el időben kivenni a fagyasztóból 🙈
Chilivel, fokhagymával és citrommal van fűszerezve, tökéletesen kiegészíti egymást a három, az arányokkal pedig ízlés szerint lehet játszani, kísérletezni.
Hozzávalók
- 200 g tészta
- 140 g tonhalkonzerv (olajos)
- 120 g. spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- fél mokkáskanál chili
- 1 ek friss citromlé
A tésztát sós vízben feltesszük főni. Farfalle, vagyis “masnitészta” szerepel az eredeti receptben, de én most pl. szélesmetélttel készítettem.
A fagyasztott spenótot serpenyőben, kevés olajon és pici vizet aláöntve felolvasztottam, közben hozzáreszeltem a fokhagymát, rászórtam a chilit és facsartam rá kb egy evőkanálnyi citromlevet. Amikor a spenót felolvadt, hozzáadtam a tonhalat, az olajjal együtt. A tészta főzővizéből hozzáadtam 3-4 evőkanállal. Ezután már csak pár percig kell hagyni, időnként megkeverve, közben lehet még ízesíteni chilivel, fokhagymával, citrommal.
A tésztát leszűrjük, és a tonhalas-spenótos keverékkel a tetején tálaljuk.
Tényleg nem sokkal több idő elkészíteni, mint elolvasni a receptet 🤓 Szóval jó, ha mindig megvannak otthon hozzávalók – így ha elcsúszik a délelőtti program és későn kaptok észbe, hogy ebédelni kéne, negyed óra alatt össze lehet dobni.