
Nyár vége, ősz eleje – még van dinnye, de már szőlő is egyre több és szebb kapható. Hát akkor legyen belőlük egy nyárőszi leves, főzni nem kell, csak jóóól behűteni. Nálam most rumaromával készült, de persze lehet igazi rummal is megbolondítani… 😜
Hozzávalók
- 1 db sárgadinnye (kb. 1 kg)
- két kis doboz (kb. 2×150 g) natúr görög joghurt
- 1 ek méz
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 teáskanál rumaroma
- 1 fürt kékszőlő
A sárgadinnye már behűtve várta, hogy mi lesz belőle 👀 így elkészítve rögtön lehetett is fogyasztani, ha viszont frissen vettük a dinnyét, akkor kész levest érdemes legalább 1-2 órára hűtőbe tenni.
A dinnyét félbevágjuk, kiszedjük a magját, szeletekre vágjuk, majd a héját leszedve kisebb kockákra daraboljuk.
Ráöntjük a joghurtot, mézzel és az aromákkal ízesítjük, majd az egészet összeturmixoljuk. Én botturmixot használtam – az se nagy baj, ha 1-2 sárgadinnyedarab egészben marad benne.
A szőlőt megmossuk, a nagyobb szemeket félbevágjuk, és ezzel tálaljuk a levest.
Ennyike 💁♀️