
Minden benne van ebben az őszi raguban, ami a hűvös, megfázós-vírusos időben hasznos lehet: gyömbér, fokhagyma, chili, curry… A csicseriborsó egészséges fehérje- és rostforrás, az egész ragu pedig gluténmentes, vegán – és még finom is 😋 Több csicseriborsós receptötlet és az itthon fellelhető maradékok felhasználásával készült 😁
Hozzávalók
- 100 g csicseriborsó (előző nap beáztatva – vagy konzerv)
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- kb 1 cm friss gyömbér
- 1 teáskanál chilipehely
- fél teáskanál curry
- só
- 170 g spenót
- 100 ml zabtejszín
- 150 g barnarizs
A csicseriborsót – ha nem konzervet használunk -, előző nap be kell áztatni. Még így is jó másfél óra főzési időt kell rá számolni. (Egy kis szódabikarbóna a főzővízbe segíthet, ha nagyon nem akar megpuhulni)
Tehát első lépésként a csicseriborsót tegyük fel főni, enyhén sós vízben, lefedve, közepes lángon. A barnarizst szintén főzzük meg – hacsak nincs éppen előző napi maradék, mint most nálam 🙂
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a chilivel együtt kevés olajon megfuttatjuk. Ráreszeljük a gyömbért, majd rádobjuk a spenótot is, kevés vizet adunk hozzá. Sóval, curryvel ízesítve kevergetjük, míg a spenót megfő.
Amikor a csicseriborsó megpuhult, leszűrjük, és a spenóthoz adjuk. Felöntjük a zabtejszínnel – vagy más vegán főzőtejszínnel. Végül hozzákeverjük a megfőtt barnarizst is, az egészet még egyszer átforraljuk, ha kell, ízesítjük – ki mennyire csípősen szereti.
Tálaláskor egy kevés újhagymával díszíthetjük.
Tápláló, fűszeres, egészséges – más nem is kell egy őszi estére 🤗