“Banánmentő” csokis süti

A hétvégi kirándulásból hazahoztunk pár banánt, amik kissé megsínylették az egész napos hátizsákban utazást 😬 viszont egy nagyoncsokis sütibe ezek a kissé már megbarnult, összenyomódott banánok tökéletesek, így akkor is megmenekülhetnek, ha nyersen már nem olyan kívánatosak…

Glutén-, tej- és tojásmentes süti lett belőle. Szóval vegán is, meg gluténmentes is 😇

Hozzávalók

  • 3 db (túlérett) banán
  • 25 dkg gluténmentes lisztkeverék
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 ek kakaópor
  • 2,5 dkg margarin
  • 8 dkg cukor (vagy xilit)
  • 2,5 dl növényi tej
  • 5 dkg étcsoki
  • egy marék szeletelt mandula

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral.

A banánokat villával alaposan összenyomkodjuk, kézi mixerrel hozzákeverjük a megolvasztott margarint, és a cukrot, majd felváltva adagolva a kakaós lisztet és növényi tejet.

Az étcsokit kis darabokra vágjuk, és fakanállal vagy spatulával a masszához keverjük.

Sutőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen elsimítjuk. Díszítésként egy kis szeletelt mandulát szórhatunk a tetejére – de anélkül is tökéletes.

175 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.

A banán íze nem érződik rajta nagyon – ami nem is baj szerintem, viszont nagyon jó puha lesz tőle a süti állaga. A legjobb pedig, amikor egy-egy csokidarabhoz ér az ember, ami szétolvad a szájában 😋