A hétvégi kirándulásból hazahoztunk pár banánt, amik kissé megsínylették az egész napos hátizsákban utazást 😬 viszont egy nagyoncsokis sütibe ezek a kissé már megbarnult, összenyomódott banánok tökéletesek, így akkor is megmenekülhetnek, ha nyersen már nem olyan kívánatosak…
Glutén-, tej- és tojásmentes süti lett belőle. Szóval vegán is, meg gluténmentes is 😇
Hozzávalók
- 3 db (túlérett) banán
- 25 dkg gluténmentes lisztkeverék
- 1 csomag sütőpor
- 4 ek kakaópor
- 2,5 dkg margarin
- 8 dkg cukor (vagy xilit)
- 2,5 dl növényi tej
- 5 dkg étcsoki
- egy marék szeletelt mandula
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
A banánokat villával alaposan összenyomkodjuk, kézi mixerrel hozzákeverjük a megolvasztott margarint, és a cukrot, majd felváltva adagolva a kakaós lisztet és növényi tejet.
Az étcsokit kis darabokra vágjuk, és fakanállal vagy spatulával a masszához keverjük.
Sutőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen elsimítjuk. Díszítésként egy kis szeletelt mandulát szórhatunk a tetejére – de anélkül is tökéletes.
175 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.
A banán íze nem érződik rajta nagyon – ami nem is baj szerintem, viszont nagyon jó puha lesz tőle a süti állaga. A legjobb pedig, amikor egy-egy csokidarabhoz ér az ember, ami szétolvad a szájában 😋
