Túróval töltött zsemle

Szeretek gyerekkori kedvenceket készíteni, ilyenkor lehet mindig egy kicsit nosztalgiázni, keresni azokat az ízeket, persze tökéletesen nem lehet visszahozni, mert az csak akkor volt olyan, de most lehet kicsit máshogy finom. A túróval töltött zsemle is ilyen nosztalgia-vacsora lett.

Hozzávalók:

  • 4 db zsemle
  • 25 dkg túró
  • 2 ek cukor
  • fél citrom
  • 1 marék mazsola
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliáscukor

A zsemlék tetejét levágjuk, a belüket kiszedjük.

A tejet közben addig melegítjük a vaníliás cukorral, míg teljesen elolvad benne. A tej egy részével meglocsoljuk a zsemlebelet. Egy tojást villával felhabosítunk, és felöntjük a langyosra hűlt tejjel.

A túró összekeverjük a tojással, hozzáadjuk a tejbe áztatott zsemlét, cukorral és a fél citrom levével ízesítjük. Beletesszük a mazsolát is – persze, ha nem szeretjük, akkor ez kihagyható.

A zsemléket egy pillanatra megmártóztatjuk a tojásos tejben, kivajazott tepsire vagy sütőpapírra helyezzük. A belsejüket is meglocsoljuk 2-3 ek tejjel. Megtöltjük a túrós keverékkel, majd visszatesszük rájuk a tetejüket – előtte ezeket is megmártjuk a tejben.

175 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

A se baj, ha marad belőle, mert másnap reggelire is kiváló – sütőbe téve pár perc alatt átmelegíthetjük.