Töltött cukkini

Mondtam már, hogy nem vagyok egy nagy zöldségrajongó? Cukkinit például szerintem kb. 2-3 éve ettem először, viszont kellemes csalódás volt, úgyhogy azóta szoktam rántani, tócsninak elkészíteni – és ezt a darálthúsos töltött változatot is felvettem a menüre. Nagyon egyszerű és kevés munkával elkészíthető vacsora.

Hozzávalók

  • 2 db cukkini
  • 500 g darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, majoranna
  • kevés olaj a sütéshez
  • reszelt sajt

Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és mikor már majdnem jó, a fokhagymát is hozzá tesszük. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig kevergetve-rázogatva sütjük. Sóval, borssal, majorannával ízesítjük, majd kevés vizet öntve alá, tovább sütjük közepes lángon.

A cukkiniket megmossuk, hosszában félbevágjuk, és a belsejüket kiskanállal kikaparjuk. Ezt is a húshoz adjuk, és lefedve addig pároljuk, míg a cukkini teljesen megpuhul. 

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A kivájt cukkiniket kiolajozott tepsibe fektetjük és megtöltjük őket a húsos raguval. Végül jóóó sok reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen megpirul a tetejtén. A cukkini maga a köret a húshoz, így már nem is kell mellé 🙂