Mondtam már, hogy nem vagyok egy nagy zöldségrajongó? Cukkinit például szerintem kb. 2-3 éve ettem először, viszont kellemes csalódás volt, úgyhogy azóta szoktam rántani, tócsninak elkészíteni – és ezt a darálthúsos töltött változatot is felvettem a menüre. Nagyon egyszerű és kevés munkával elkészíthető vacsora.
Hozzávalók
- 2 db cukkini
- 500 g darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, majoranna
- kevés olaj a sütéshez
- reszelt sajt
Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és mikor már majdnem jó, a fokhagymát is hozzá tesszük. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig kevergetve-rázogatva sütjük. Sóval, borssal, majorannával ízesítjük, majd kevés vizet öntve alá, tovább sütjük közepes lángon.
A cukkiniket megmossuk, hosszában félbevágjuk, és a belsejüket kiskanállal kikaparjuk. Ezt is a húshoz adjuk, és lefedve addig pároljuk, míg a cukkini teljesen megpuhul.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A kivájt cukkiniket kiolajozott tepsibe fektetjük és megtöltjük őket a húsos raguval. Végül jóóó sok reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen megpirul a tetejtén. A cukkini maga a köret a húshoz, így már nem is kell mellé 🙂