Téli grillvacsora

Őszintén szólva, eléggé lehangol, hogy napközben is lámpát kell kapcsolni itthon, mert kint olyan borús-esős-ködös idő van, hogy alig jön be fény… Úgyhogy kedvem támadt egy kis nyári hangulatot csempészni a télbe 🙂

Biztos ti is azt hittétek, hogy a grillezéshez nyár kell, meg napsütés, kert, szúnyogok, profi grillsütő… hát nem! Csak az kell hozzá, hogy az ember grillkaját akarjon vacsorázni 🙂 Egy sütővel és egy serpenyővel, meg némi grillfűszerrel minden megoldható, akár a második emeleten is!

A csirkeszárnyat és a krumplit leggyorsabban sütőzacskóban készíthetjük el, majd serpenyőben nagy lángon pár perc alatt piríthatunk még rajta egyet. 

A baconbe tekert ceruzabab nemrég lett az egyik kedvenc köretem. Gyorsan elkészül ez is: a fagyasztott ceruzababot forrásban lévő sós vízbe dobjuk, ahol pár perc alatt puhára fő. Ezután leszűrjük és rövid időre hideg vízbe tesszük. Majd szűrőben lecsöpögtetjük, és baconbe tekerve vékonyan kiolajozott tepsibe rakjuk. Addig sütjük, míg a bacon szépen legpirul.

Ha inkább húsmentes vacsorára vágyunk, grillezhetünk sajtot és zöldségeket is egy serpenyőben:

  • palizsánt karikákra vágva, fokhagymás grillfűszeres olajjal megkenve
  • kisebb hagymákat félbevágva
  • paprikát félbevágva, vagy a kisebbeket egészben (hűtő aljában felejtett fonnyadt paprikák megmentésére is alkalmas)
  • gombát meghámozva, egészben – akár a tönkjével együtt
  • cukkinit
  • paradicsomot
  • nyáron csöves kukoricát
  • különböző fajta sajtokat
  • és még amit találunk otthon 🙂