Nagyon szeretem a halat minden féle formában, de a tenger egyéb gyümölcseivel eddig nem nagyon próbálkoztam. Egyszer sütöttünk garnélát, de az állaga nem igazán jött be, ízre meg nem volt semmi különös. Most viszont megláttam, hogy lehet vegyes tenger gyümölcsei csomagot is kapni fagyasztva, így gondoltam teszek még egy próbát, egy kicsit összetettebb recepttel.
Nagyon finom lett a szószos-sajtos-fűszeres tészta, a tenger gyümölcseitől pedig igazán különleges! Főzés közben hangulatos olasz zenét hallgattam, majd egy pohárka olasz fehérborral fogyasztottam egy olasz vígjáték mellé 😊
Hozzávalók
- 10 dkg tészta
- 225 g vegyes fagyasztott tenger gyümölcsei
- 1 dl tejszín
- 10 g vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- fél citrom leve
- só, bors
- 4 dkg parmezán sajt
A tésztát megfőzzük, a fagyasztott tengeri herkentyűket hideg folyóvíz alatt egy tésztaszűrőben kiolvasztjuk, majd félretesszük, hogy lecsöpögjön. Kékkagyló, kalmárdarabok és garnéla volt a csomagban.
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, rádobjuk az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, és kevergetve-rázogatva pár perc alatt megsütjük. Kiszedjük a serpenyőből, majd elkészítjük a szószt. Ehhez a serpenyőbe öntünk egy merőkanállal a tészta főzővízéből, hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a fél citrom levét is.
Beletesszük a mártásba a megfőtt tésztát, ezzel is kevergetjük, forraljuk egy kicsit, majd hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, végül a reszelt sajtot. Egy-két perc, míg a sajt elolvad, és tálalhatjuk is az igazi tengerparti hangulatot! 😁