Tejfölös-kolbászos krumplileves

Hideg téli estéken kellemesen átmelegít egy finom, forró leves vacsorára! A tejfölös krumplileves kolbásszal lesz még tartalmasabb és ízesebb. Ha félünk, hogy nem lakik jól vele a család, tálalhatunk mellé sajtos-újhagymás pirítóst.

Hozzávalók:

  • fél fej vöröshagyma
  • 0,5 kg burgonya
  • 2 ek olaj
  • pirospaprika
  • 1-2 babérlevél
  • 1 szál (kb. 100 g) szárazkolbász (ízlés szerint lehet csípős is)
  • 1 csapott ek rizsliszt
  • 1 dl (100 g) tejföl

A hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk. Közben a krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk. Rádobjuk a hagymára, és kicsit átforgatjuk. Sózzuk, pirospaprikát szórunk rá, egyet keverünk rajta, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Dobhatunk bele 1-2 babérlevelet és ízlés szerint egy kis erőspaprikával is ízesíthetjük.

Közepes lángon főzzük, közben szükség esetén a vizet pótoljuk. Amikor a krumpli már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt, és tovább forraljuk. Ekkor már nagyon jó illatok kezdenek terjengeni a konyhában! 🙂

A tejfölt egy kis tálban kikeverjük a liszttel, két merőkanál forró levessel felhigítjuk, és besűrítjük vele a levest. Pár percig még forraljuk – közben ha kell, tudunk még ízesíteni rajta.