Régóta terveztem már tésztasalátát készíteni – egyszer vendégségben megkínáltak vele, és felkerült a “bakancslistára”, csak aztán valahogy mindig megfeledkeztem róla. Most a boltban megláttam a színes tésztákat, és erről megint eszembe jutott – ezúttal meg is valósítottam 🙂 Ezúttal sonka, sajt, egy kis szalonna és kaliforniai paprika került bele, de ízlés szerint lehet tovább gazdagítani zöldségekkel, sajtokkal, kukoricával, tojással… Minél színesebb, annál jobb!
Hozzávalók:
- 15 dkg (színes) tészta
- 1 db kaliforniai paprika
- 10 dkg sonka
- 1 kis doboz natúr joghurt
- 1 ek mustár
- 1 ek majonéz
- 5 dkg reszelt sajt
A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrük, és félretesszük hűlni.
A sonkát kockákra vagy vékony csíkokra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Ha van otthon, egy kis szalonnát is tehetünk hozzá, hogy még ízesebb legyen.
A kaliforniai paprikát feldaraboljuk, összekeverjük a tésztával és a sonkával. Mivel épp lehetett kapni piros és sárga paprikát is, így én kétfélét használtam, hogy még színesebb legyen az összeállítás 🙂
A joghurtba keverjük a mustárt és a majonézt, a behűtött tésztasalátát pedig ezzel a szósszal és reszelt sajttal a tetején tálaljuk.