Színes tésztasaláta

Régóta terveztem már tésztasalátát készíteni – egyszer vendégségben megkínáltak vele, és felkerült a “bakancslistára”, csak aztán valahogy mindig megfeledkeztem róla. Most a boltban megláttam a színes tésztákat, és erről megint eszembe jutott – ezúttal meg is valósítottam 🙂 Ezúttal sonka, sajt, egy kis szalonna és kaliforniai paprika került bele, de ízlés szerint lehet tovább gazdagítani zöldségekkel, sajtokkal, kukoricával, tojással… Minél színesebb, annál jobb!

Hozzávalók:

  • 15 dkg (színes) tészta
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 10 dkg sonka
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • 1 ek mustár
  • 1 ek majonéz
  • 5 dkg reszelt sajt

A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrük, és félretesszük hűlni.

A sonkát kockákra vagy vékony csíkokra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Ha van otthon, egy kis szalonnát is tehetünk hozzá, hogy még ízesebb legyen.

A kaliforniai paprikát feldaraboljuk, összekeverjük a tésztával és a sonkával. Mivel épp lehetett kapni piros és sárga paprikát is, így én kétfélét használtam, hogy még színesebb legyen az összeállítás 🙂

A joghurtba keverjük a mustárt és a majonézt, a behűtött tésztasalátát pedig  ezzel a szósszal és reszelt sajttal a tetején tálaljuk.