A legtöbb adventi vásár sajnos elmarad idén. Pedig milyen jó is a kivilágított tereken sétálni, csodálni a sok szép kézműves apróságot, vásárfiát venni, forralt borral átmelegedni és rablóhúst falatozni…
Nos, utóbbi kettőt otthon is megtehetjük, ráadásul így pont az kerül a nyársakra, amit szeretnénk 🙂 Ha családdal vagy barátokkal (max. 10 fő!) készítjük a vacsit, akkor legegyszerűbb, ha előkészítjük a nyársra való nyers hozzávalókat, és mindenki magának állítja össze a Tökéletes Saslikot.
Mi kerülhet a hurkapálcikára? (vagy kötőtűre, esetleg hivatalos saslikpálcára – attól függ, melyik van otthon)
kockákra vágott csirkemell grillfűszerrel megszórva, gomba egészben, hagyma felezve vagy negyedelve, cukkini- és padlizsán darabok, kolbászkarika, paprika, szalonna… minél több mindent használunk, annál szebb, színesebb, ízletesebb lesz a saslik.
A kész összeállításokat kenjük körbe olívaolajjal, tegyük egy tepsibe, és 175 fokon kb. 30 percig süssük, közben időnként forgassuk meg. Ellenőrizzük, hogy a hús jól átsült-e, majd salátával, friss kenyérrel tálaljuk – és persze forralt borral!