Több halat kéne ennünk állítólag, úgyhogy igyekszem én is beiktatni rendszeresen. Szerencsére sok féle elérhető a nagyobb boltokban is, és változatosan lehet elkészíteni. Ma például az egyik legegyszerűbb módon, paprikás lisztbe forgatva sütöttem ki a pontypatkókat.
A ponty nem a legkarakteresebb ízű, ezért a köretként kínált krumplipürét is feldobtam egy kis reszelt edámi sajttal és újhagymával.
Hozzávalók:
- 4 db pontypatkó
- só
- 3 ek liszt
- 1 ek pirospaprika
- erőspaprika
- olaj a sütéshez
A halszeletek mindkét oldalát besózzuk és félretesszük. A lisztbe belekeverjük a pirospaprikát, kis erőspaprikát, és ebbe forgatjuk bele a halat.
Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és közepes lángon mindkét oldalát szép pirosra-ropogósra sütjük.
Nálam most krumplipüré volt a köret, egy kis extrával, de vegyes saláta is jól illik hozzá. A szálkákkal vigyázzunk, mert ebben a fajtában azért akad bőven!
Ez is egy nagyon egyszerű és gyors recept amivel változatosabbá tehetjük a vacsorákat! 🙂