Ha hideg vacsorát tervezünk, akkor sem kell a bolti felvágottaknál maradni – készíthetünk több féle gyors, egyszerű szendvicskrémet, amik között biztosan mindenki talál kedvére valót. Érdemes ezeket fogyasztás előtt 1-2 órára hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek.
Friss baguett-szeletekkel vagy pirítóssal is tálalhatjuk. Legjobb egy bögre forró tea hozzá!
Íme, néhány lehetőség!
Tojáskrém
Fejenként 1 tojást megfőzünk, éles késsel feldaraboljuk. Tejföllel lazítjuk, mustárral, sóval, borssal ízesítjük. Ha van itthon, lilahagymás változatot is szoktam készíteni. Most egy kis erőspaprikát tettem még bele, hogy különlegesebb legyen. Petrezselyemmel vagy pár kis kocka paprikával díszítjetjük a tetejét.
Padlizsánkrém
Ez a receptet Anikó barátnőmtől tanultam és azóta is hálás vagyok érte 🤗Most készíthetjük jó sok fokhagymával, úgyse megyünk este sehova 😂 meg a maszk miatt amúgy sem érződik 💁♀️
A padlizsánt hosszában félbevágjuk, a héját megszurkáljuk, a vágott felét kevés olívaolajjal megkenjük. 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg teljesen puha lesz – a héja kicsit meg is feketedhet. Amikor elkészült, hagyjuk kicsit hűlni, majd kikaparjuk a héjából a belsejét. Joghurttal fellazítjuk, mustárral, fokhagymával, sóval-borssal és mézzel ízesítjük, és botturmixxal összeturmixoljuk az egészet.
Tonhalkrém
A tonhalkonzervet villával összenyomkodjuk. Sóval, borssal, pár csepp citromlével ízesítjük. Hozzákeverünk fél fej apróra vágott hagymát, egy teás mustárt, egy-két evőkanál majonézt. Tejföllel fellazítjuk. Tálaláskor egy fél szelet citrommal díszíthetjük.
Túrókrémek
Túróból nem csak körözött készülhet, hanem például zöldfűszeres változat is, snidlinggel vagy újhagymával, petrezselyemmel, oregánóval ízesítve.