Hagymaleves

Hetente egyszer-kétszer érdemes levest készíteni vacsorára, jól átmelegít egy hideg nap után. A hagymaleves olcsó, egyszerű fogás, de ezt is fel lehet dobni “extrákkal” – páldául a főzéshez használt víz egy részét száraz fehérborral helyettesíthetjük 🙂 tálaláskor pedig reszelhetünk bele sajtot. 

Utána kínálhatunk még egy finom süteményt – nálam cseresznyés lepény készült a Nagymamámtól tanult recept alapján ❤️

Hozzávalók:

  • 3 db kisebb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 csapott ek liszt
  • só, bors, szerecsendió
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 dl tejföl
  • pirított kenyérkocka vagy levesgyöngy

A hagymát félbe vágjuk, felszeleteljük, és az apróra vágott fokhagymával együtt kevés olajra dobjuk. Megsózzuk, közepes lángos dinszteljük – közben időnként megkeverjük és egy pici vizet is önthetünk alá, hogy ne kapjon oda.

Amikor a hagyma megpuhult, meghintjük a liszttel, gyorsan keverünk rajta egyet-kettőt, majd borssal és kevés szerecsendióval ízesítjük.

Felöntjük 2 dl bor és 2-3 dl víz keverékével, felforraljuk, majd a tejföllel besűrítjük. Picit még forraljuk, ha kell, ízesítjük, majd pirított kenyérkockával vagy készen kapható levesgyönggyel tálaljuk.