Gomba-recept még nem is volt, pedig én nagyon szeretem sütve, grillezve, húshoz, gombapaprikásnak… és ezt a fűszeres túróval töltött változatot is. Egyszerű, kevés hozzávalóból elkészíthető vacsora, de lehet ezt is ízlés szerint variálni: a túrót fűszerezhetjük pl. úgy is, mintha körözöttet készítenénk, pirospaprikával. Ma nálam egy majorannás-rozmaringos változat készült, ez a két fűszer is nagyon jól illik a gombához.
Hozzávalók
- 4 nagy csiperkegomba
- 10 dkg túró
- 2 ek tejföl
- só, bors, majoranna, rozmaring
- reszelt sajt
Szép, nagy gombafejeket válogassunk, mert ezeket lehet majd jól megtölteni a fűszeres túróval.
A gombákat meghámozzuk, a tönkjét kiszedjük. Olajjal megkent tepsibe rakjuk.
A túrót fellazítjuk a tejföllel, és fűszerezzük. Egy-egy evőkanál túróval megtöltjük a gombákat, reszelt sajttal mindegyiket megszórjuk. Pici vizet öntünk alé, és 175 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük, míg a sajt szépen megpirul a tetején.
Kenyérrel vagy – könnyedebb változatban – salátával, zöldségekkel tálaljuk.