A sajt nálam nagyon sokáig egyenlő volt a trappistával. Esetleg füstölt sajt, de annál tovább nem merészkedtem. Lágy? Penészes??? 😳
Aztán megláttam ezt a receptet, kipróbáltam, beleszerettem 😍 Azóta rendszeresen készítem sütve, rántva, és mostanában nyersen is bátrabban próbálom ki a különlegesebb fajtákat.
Ezt a fóliában sült, fűszeres-fokhagymás változatot általában vacsorára készítem, de előételként is nagy sikert aratott.
“Kísérőnek” almát, mazsolát, diót, aszalt gyümölcsöket kínálhatunk mellé. És ha már kísérő: jól illik hozzá egy pohárka száraz vörösbor 😋
Hozzávalók:
- 1 db camembert sajt
- só
- bors
- rozmaring
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
A sajt minkét oldalát megkenjük egy kevés olívaolajjal, és egy alufóliára helyezzük. Sóval, borssal, rozmaringgal megszórjuk. Éles késsel néhány helyen megszurkáljuk, és megtűzdeljük vékonyabb darabokra vágott fokhagymagerezdekkel.
Az alufóliát felül összecsípjük úgy, hogy csúcsos legyen, mint egy kis zsák, és 175 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
Mielőtt kibontjuk az alufóliát, hagyjuk egy picit hűlni, majd cikkekre vágva tálaljuk.