Frankfurti leves

Az év eddigi leghidegebb hétvégéjén kedvem támadt újrakezdeni a futást 😂 Hát mit mondjak, jól esett utána egy forró, tartalmas leves – nem csak átmelegített, de az energiát is pótolta. A friss, ropogós bagett tette tökéletessé az élményt 😇 

Hozzávalók

  • fél fej kelkáposzta (a másik felét le lehet fagyasztani: csíkokra vágva pár percre forró vízbe kell dobni, majd megszárítani, zacskóba tenni, és mehet a mélyhűtőbe)
  • egy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3-4 kisebb krumpli
  • 4 szál virsli
  • fél doboz tejföl
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • só, bors, pirospaprika, őrölt kömény

A hagymát kevés olajon megfuttatjuk. Mivel épp volt itthon szalonna, azt is tettem hozzá felkockázva, kicsit megpirítottam – finom ízt adott a levesnek. A hagymára dobjuk a felkockázott krumplit, párszor átkeverjük, majd sózzuk, borsozzuk, pirospaprikát szórunk rá, és felöntjük jó bőven vízzel. Belereszeljük a fokhagymát és egy kevés őrölt köménnyel is ízesítjük, majd fedő alatt, kis lángon főzzük. 

Közben a kelkáposztát leveleire bontjuk, csíkokra vágjuk. Mikor a krumpli már főtt egy kicsit, hozzáadjuk a leveshez a káposztát és tovább főzzük. Ha a káposzta is megpuhult (nem kell nagyon szétfőzni), akkor mehet bele a karikákra vágott virsli. Végül lisztes tejföllel behabarjuk, egyet forralunk rajta, ha kell még ízesítjük, és forrón, friss kenyérrel tálaljuk!