Néhány éve szerettem meg a krémleveseket a Babérlevél nevű kis étteremben, ahova ebédelni jártunk a kollégákkal. Azóta beszereztem itthonra is egy botmixert, és például brokkolikrémleves is készül időnként 🙂
Hozzávalók
- 250 g brokkoli
- fél fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, szerecsendió
- 70 ml tejszín
- 1 teáskanál liszt
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a rózsáira szedett brokkolit. Átkeverjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lefedve addig főzzük, amíg a brokkoli teljesen megpuhul.
A tejszínt elkeverjük a liszttel, 1-2 merőkanál főzőlével felhigítjuk, és besűrítjük vele a levest. Pár percig forraljuk, majd botmixerrel krémlevessé varázsoljuk 🙂 Végül még egyet forralunk rajta, ha kell, ízesítjük még.
Reszelt sajttal vagy pirított zsemlekockával tálaljuk.