Brokkolikrémleves

Néhány éve szerettem meg a krémleveseket a Babérlevél nevű kis étteremben, ahova ebédelni jártunk a kollégákkal. Azóta beszereztem itthonra is egy botmixert, és például brokkolikrémleves is készül időnként 🙂

Hozzávalók

  • 250 g brokkoli
  • fél fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, szerecsendió
  • 70 ml tejszín
  • 1 teáskanál liszt

Az apróra vágott hagymát és fokhagymát olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a rózsáira szedett brokkolit. Átkeverjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lefedve addig főzzük, amíg a brokkoli teljesen megpuhul.

A tejszínt elkeverjük a liszttel, 1-2 merőkanál főzőlével felhigítjuk, és besűrítjük vele a levest. Pár percig forraljuk, majd botmixerrel krémlevessé varázsoljuk 🙂 Végül még egyet forralunk rajta, ha kell, ízesítjük még.

Reszelt sajttal vagy pirított zsemlekockával tálaljuk.